For sen indberetning kan give træk i støtten
Helt små besætninger risikerer store træk i EU-støtten, hvis de indberetter hændelser for sent.

Har man flere end 29 procent for sent indberettede besætningshændelser, har det siden 1. januar været en overtrædelse af reglerne for krydsoverensstemmelse. Og selvom 29 procent lyder til at være meget, skal der ifølge kvægrådgiver ved LandboNord Karsten Brøbæk ikke mange fejl til i en lille besætning, hvis man skal nå op på 30 procent for sene indberetninger.

»Hvis man har en besætning med ti ammekøer, hvor alle ti køer kælver, og fem tyrekalve sendes til slagtning, så kan en for sen indberetning af de fem slagtede tyre betyde, at man er på 33 procent for sene indberetninger,« forklarer han.

Overtrædelsen medfører typisk et træk på én eller tre procent af EU-støtten.

Ifølge Karsten Brødbæk er der allerede fundet en del besætninger, hvor overtrædelsen har fundet sted. Særligt i de mindste besætninger, hvor man ikke skal gøre meget forkert for at nå op på 30 procent fejl.

Indberet hurtigst muligt

Det klare råd er at sørge for at indberette hændelser hurtigst muligt. Helst elektronisk inden for tre dages-fristen, råder Karsten Brødbæk.

Generelt gælder, at alle hændelser skal være indberettet inden syv dage efter hændelsen. Det skal være foretaget i dyreregistreringen, Webdyr, eller indsendt til CHR-afdelingen i Skejby. Der er dog krav om, at man skal notere det i besætningslisten inden for tre dage.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.