Tjen flere penge med krydsninger
Dækningsbidraget stiger med andelen af krydsninger i stalden, viser årlig opgørelse.

Selv om det grundet lave priser på kød er svært at tjene penge på slagtekalve netop nu, er der håndtag at dreje på. Et af dem er at indkøbe flere krydsningskalve.

Resultaterne fra DLBR Slagtekalves årlige benchmark viser, at dækningsbidraget stiger med andelen af krydsningskalve i stalden. I 2019 blev det højeste dækningsbidrag opnået i besætninger med flere end 30 pct. krydsningskalve. Forskellen ned til gruppen med 0-10 pct. krydsningskalve var 0,82 kr. pr. kalv pr. dag. Det svarer til en forskel på +298 kr. pr. stiplads for alle slagtede dyr.

DLBR Slagtekalve bemærker i den sammenhæng, at forskellen bl.a. skal forklares ved bedre afregning af krydsningerne og højere overlevelse, men at der også er et højere niveau af management i besætninger med mange krydsningskalve.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.