Forskere vil forvandle rapsprotein til fødevarer

Raps bliver fortrinsvis brugt til fremstilling af rapsolie. Restproduktet efter udvinding af rapsolien har et relativt højt indhold af protein, som hovedsagelig bliver brugt som dyrefoder.

Når protein fra raps kun i meget begrænset omfang bruges i fødevarer i dag, skyldes det smagen samt et indhold af stoffer, der begrænser udnyttelsen af næringsindholdet. Det vil forskere fra bl.a. KU imidlertid lave om på, så det i fremtiden også kan bruges i fødevarer. De forudser, at rapsen f.eks. udnyttes til at lave proteinholdige drikke.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.