Håndholdt weed-wiper mod græsser
Rævehale, gold hejre og hundegræs håndstryges væk.

Vi har håndstrøget græsukrudt med en hånd-weedwiper i engrapgræs. Ukrudtsgræsset er lidt højere end afgrøden og lette at spotte. Det er effektivt, men tidskrævende«, siger Gustav Rabølle.

De er også færdige med at hakke skorzonerrod - det har taget et par dage. Roefrøene får mangan og bor i en tredelt strategi - sidste gang sammen med et svampemiddel.

»Vi er lige startet op med at radrense spinat, som skal renses igen om 14 dage. Vi radrenser også for andre, så det lægger beslag på en hel mand. Derudover har vi afsluttet vækstregulering i engrapgræs og rødsvingel. Og har gødet hveden færdig og sprøjtet første gang mod svampe, da der var lidt rust i de modtagelige sorter. Vi skal snart ud igen, da fanebladet er ved at være fuldt udviklet. Det går rigtig stærkt nu. Alle afgrøder har rettet sig med det vand, vi har fået, selv om det stadig er til den tørre side«, siger han.

Sået byg på tre måder

I år er byggen etableret både efter plov, med reduceret jordbearbejdning og sået direkte i en rødsvingel mark.

»Byggen blev sået med en Horsch Avatar direkte i den nedvisnede rødsvingel. Det kom ensartet op, men stod så i stampe længe. Men nu har den taget et stort spring og er kommet godt i gang. Vi har aldrig prøvet direkte såning før, men jeg har store forventninger til, at det bliver godt«.

Faktaboks

Gustav Rabølle:

  • Driver med sin far Eskebækgaard v. Rudkøbing, Langeland. 300 ha (JB 6-7 + 4-5) plus 150 ha pasningsaftale.
  • Dyrker havefrø (spinat, skorzonerrod, roefrø, kørvel, purløg), rødsvingel, hvidkløver, engrapgræs, hvede og vårbyg
  • Jorden pløjes og harves.
  • Udfordring: agerrævehale.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.