L&F: Regnskyl viser behov for vedligehold

Vandløb skal vedligeholdes bedre og ikke ringere, så de kan bortlede stigende mængder vand, mener L&F.

»Godt, at vi fik afværget reduceret grødeskæring i vandplanerne.«

Sådan lyder det fra Lars Hvidtfeldt, viceformand for Landbrug & Fødevarer efter de seneste dages store regnskyl, der har oversvømmet Nordjylland og et nogenlunde tilsvarende billede i Vestjylland for et par måneder siden.

De store skader viser, at det er meget vigtigt, at vandføringssystemerne er velplejede, så vandet kan komme væk og ikke oversvømmer marker, sommerhuse og villakvarterer,« siger han.

Større behov for at bortlede vand

Han peger på, at behovet for at lede vand bort ikke er blevet mindre med årene, og derfor har Landbrug & Fødevarer hele tiden kæmpet for at vandløb skal vedligeholdes bedre og ikke dårligere, så vandet kan komme væk.

Efter de store oversvømmelser på Lolland-Falster i 2011, hvor dårlig vedligeholdelse var stærkt medvirkende, har kommunerne dér faktisk vedligeholdt kanalerne bedre, for at det ikke skulle ske igen.

»Jeg ved ikke, om nogen har forsømt de konkrete vandløb i Nordjylland, men oversvømmelserne viser tydeligt, at vandløbenes evne til at bortlede vand ikke må blive ringere, og det kæmper vi også politisk for,” siger han.

Emneord oversvømmelser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.