Masser af maskiner og flotte parceller på DLG-Feldtage

Store maskiner, tysk præcision og masser af imponerende flotte parceller med afgrøder og dyrkningsforsøg dannede rammmerne om DLG-Feldtage 2016.

Området nær Hassfurt mellem Frankfurt og Nürnburg er normalt tørt i juni. Men i år har 400 mm regn i løbet af de seneste tre uger sat sine spor på DLG-Feldtage.

Især de store maskiner til jordbearbejdning blev sat på prøve på testarealerne.

Til gengæld stod afgrøderne i de tusindvis af små parceller fantastisk.

Tysk præcision

Et af temaerne på DLG-Feldtage var præcisionslandbrug.

Blandt andet kunne man se en prototype på en sensor, som kan skelne mellem græsukrudt og tokimbladet ukrudt på ukrudtsplanter med en bladstørrelse på helt ned til en halv millimeter.

Det er især en fordel i en afgrøde som majs, hvor sensoren med en fremkørselshastighed på op til ti kilometer i timen, kan skelne mellem græs- og to-kimbladet ukrudt.

Afhængig af ukrudtstrykket i den enkelte mark kan det ifølge producenten, Agricon, spare op til 90 procent af normal dosis mod ukrudt i majs.

Gassen er gået af biogas

Efter nogle år, hvor der har været god økonomi i at producere biogas i Tyskland, er situationen ændret.

Der bliver dog fortsat kigget på alternativer til majs til biogasproduktionen. Det kunne man se i de mange parceller, hvor man blandt andet havde forsøg med dyrkning af rug og vikke til biogas.

Udover en høj produktion af biomasse, så er iblandingen af vikke med til at forbedre sædskiftet, da vikke er en bælgplante, og dermed er i stand til at fiksere kvælstof fra luften.

Der bliver dog også eksperimenteret med flerårige afgrøder til biogas.

Blandt andet kunne man se parceller med Skålplante, Silphium perfoliatum L., som høstes en gang årligt, og som efter sigende kan stå uden omlægning i mere end ti år.

Dansk deltagelse

Udover dansk deltagelse i den internationale hvededyrkningskonkurrence, så kunne man også møde danske firmaer som Danfoil, Bogballe, Bredal på DLG-Feldtage.

Derudover stillede en gruppe studerende fra DTU op i det tilbagevendende arrangement International Field Robot Event, der er arrangeret af DLG i samarbejde med universitetet i Hohenheim og andre europæiske universiteter.

Her konkurrerer 20 unge teams fra ti lande med deres seneste bud på markrobotter, som skal dyste i forskellige discipliner.

Faktaboks

DLG-Feldtage

  • DLG-Feldtage afholdes hvert andet år.
  • I år var der 300 udstillere på 55 hektar.
  • Arrangeres af Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft, DLG, som er en nonprofit-organisation ejet af tyske landmænd.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.