»Græs og strøm er sjældent gode venner«

Brian Eriksen var ikke i tvivl, da kombipresseren skulle udskiftes: Der var genvalg til McHale, som også har leveret et skårlæggersæt til maskinstationen.

Hos Brian Eriksen var det ikke slitage, dårlig service eller manglende driftssikkerhed, der gjorde udslaget, da han for to år siden byttede sin brugte McHale Fusion 3 kombipresser ind på en ny.

Den havde godt nok rundet 55.000 baller, men det er ingen alder for en McHale-presser, som han endda selv havde købt brugt.

Ifølge Andreas Olsen, som er sælger og produktspecialist på det irske græsgrej hos importør og forhandler Helms TMT Centret, er 70.000-75.000 baller ikke et særsyn i Danmark, og stadig vil kombipresseren repræsentere en restværdi, da den fortsat kan presse.

»I pressernes hjemland Irland har vi set enkelte eksempler på kombipressere, der har rundet 100.000 baller«, påpeger han.

Efterspørgsel på folie

»Jeg var faktisk positivt overrasket over, hvad jeg blev budt for den«, siger Brian Eriksen om maskinen, han selve havde købt brugt og presset og wrappet ca. 5.000 baller med årligt i sin ejertid. Han driver maskinstationen BE Maskinservice med base i Kongerslev.

At den med ’kun’ 55.000 baller på tælleren skulle skiftes, skyldes ene og alene en stigende efterspørgsel på foliebinding. Den gamle kombipresser kunne kun binde med net, mens den nye kan begge dele. De fleste kunder til wrap foretrækker folie, men kunderne til hø helst vil have netbinding.

Net kan også være en fordel, hvis der skal køres færdig på en opgave under våde forhold og decideret regn, hvor folien til binding kan have svært ved at fæstne.

Det kører godt

Nu kan de fleste mærker af kombipressere efterhånden binde med folie, og Brian Eriksen har da også erfaring med andre mærker, men han var »overhovedet ikke i tvivl«, som han siger, om, at det skulle være en ny McHale.

»Først og fremmest er det kapaciteten. Desuden er det en meget driftssikker maskine uden en masse avanceret elektronik. Strøm og græs er bare sjældent gode venner«, konstaterer han. Derfor har BE Maskinservice også investeret i McHales triple-skårlæggersæt med 8,56 meters arbejdsbredde.

»Det er langtfra det mest avancerede sæt på markedet, men det er driftssikkert og kører godt«, lyder det fra ham.

Faktaboks

Irsk full-line

  • Senest har irske McHale føjet skårlæggere og river til porteføljen af kombipressere og indpakkere. 
  • Også en serie af strømaskiner er lanceret på vejen frem mod at blive full-line i græs og halm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.