Dansk robot slår hul på eksport-satsning

AgroIntelli har nu fået solgt Robotti til kunder i Holland og Belgien.

Den kender efterhånden de vestjyske jorder rigtig godt.

Men i den kommende tid får danske AgroIntellis robot Robotti udenlandske jorder at boltre sig på.

Før sommerferien fik det danske selskab nemlig solgt tre robotter, hvoraf de to skal til Holland og Belgien, mens den sidste kommer til at køre herhjemme.

For AgroIntelli er det en erklæret strategi at få bredt salget ud på en række markeder rundt omkring i verden.

»Vi forventer, at vi i 2022 skal op over 1.000 robotter. Det får vi ikke solgt herhjemme. Danmark er et sted, hvor vi tester, mens Europa så småt skal blive til et hjemmemarked«, siger direktør Ole Green.

Han fortæller, at AgroIntelli i øjeblikket forhandler om salget af 12-14 robotter og forventer at få afsat omkring 20 styk i indeværende år, hvor Agromek også bliver et udstillingsvindue for firmaets produkter.

Den spanske forbindelse

AgroIntelli deltog i øvrigt for nylig i en større landbrugsmesse i Spanien, som efterfølgende førte til omtale i Spaniens ledende dagblad El País, hvor avisen bemærkede AgroIntellis løsninger på linje med produkter og satsninger inden for smart farming fra globale giganter som John Deere, Syngenta og BASF.

Faktaboks

Robotti

  • Selvkørende robottraktor. 
  • Udviklet af AgroIntelli. 
  • Sælges nu kommercielt. 
  • Har som mål at nå ud til mange markeder og skal massesproduceres i de komemnde år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.