En del af kæmpe EU-projekt til 30 mio. euro
ADAPT spiller en vigtig rolle i stort EU-projekt. Og der er et “menneskeligt” behov.

EU har bevilget i alt 30 mio. euro til et enormt projekt, som skal få landbruget til at gøre brug af nye digitale løsninger. IoF2020 (Internet of Food and Farm) spænder bredt over forskellige driftsgrene i landbrugsregi, og med 73 partnere involveret tæller IoF2020 19 såkaldte use cases.

Use Case 14 - Machine Interoperability (UC14) er det projekt, hvor bl.a. CNH, Agco, Aarhus Universitet og Agrointelli arbejder på udviklingen af ADAPT.

»Det er ekstremt spændende, det, der sker lige nu. For i forhold til tidligere sidder vi (virksomhederne red.) om et rundt bord og taler åbent om udviklingen. Og det er vel og mærke markedsledere i branchen«, fortæller Claus Aage Grøn Sørensen, seniorforsker hos Institut for Ingeniørvidenskab, AU Aarhus, og medansvarlig for UC14.

 

Der skal være et valg

I princippet vil ADAPT kunne sende i isoxml-formatet, hvis der er behov for det. Men hvorfor både isoxml og ADAPT?

»Målet er jo, at data kan flyde frit mellem maskiner og programmer. Men vi må se i øjnene, at der ligger noget naturstridigt i kun at have ét system at vælge mellem som menneske. Og det bremser vores mål om den frie datastrøm«, fortæller Ole Green, direktør i Agrointelli.

Han sammenligner ADAPT med det system, som gør det muligt at sende billeder og sms mellem Apple og Android:

»Jeg tror ikke på én standard til alle mærker og deres specifikke funktioner, fordi man vil beskytte unikke platformes egenskaber«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.