Gule redskaber fra Tjekkiet med adresse til danskerne
Bednar er stort grej, typisk til en eksklusiv kundegruppe, men flere af Bednars 2019-nyheder er interessante i Danmark.

Bednar er andet og mere end redskaber i overstørrelse til østeuropæiske kæmpefarme. Blandt den tjekkiske producents 2019-nyheder er der især tre nyheder, som er interessante for det danske marked, nemlig en ny fjedertandsharve, en ny såmaskine og en ny diskharve, som nu har fået den rette størrelse til faste kørespor.

»Det er da i hvert fald redskaber med noget jern i«, sagde en af de danske mulige kunder, som Maskinhandler Indkøbsringen havde inviteret til Bednar Field Day sammen med repræsentanter for de tre danske Bednar-forhandlere, J. Hundahl, PN Maskiner og Røstofte Maskiner.

Til faste kørespor

Meget jern er der i hvert fald i Bednar SwifterDisc.

»Den er som sådan ikke helt ny, men det nye er, at den nu fås i denne 12,4 meter version, så den passer til faste kørespor, hvor det er en fordel med et lille overlap«, siger salgskonsulent hos MI, Anders Filsø, der tilføjer, at der er flere muligheder for at udstyre den med bl.a. lamelplanke, pivoterende frontstøttehjul, A-diske og efterfølgende pakkevalser.

God allround-harve

Interessant i Danmark er også den nye Bednar Versatill, en fem-bullet fjedertandsharve, der foreløbig fås i arbejdsbredder på 6 og 7,5 meter, men der køres test med større bredder. Fjederbelastningen har et udløsertryk på 650 kg, og arbejdsdybden er ned til 15 cm.

»Det særlige er, at man kan montere lamelplanke forrest efterfulgt af tandsektionen og eventuelt endnu en lamelplanke og til sidst forskellige typer pakkevalser, eventuelt en dobbelt-u valse og en let efterharve. Den kan også anvendes uden valse«, siger Anders Filsø, der tilføjer, at den også kan monteres med en Alfa Drill såkasse til efter-afgrøder.

»Kunderne vil typisk være mellemstore og store landbrug, som har brug for en god allround-harve, der kan flere ting«, siger Anders Filsø.

Ung virksomhed

Bednar, en ret ung virksomhed, der blev grundlagt i 1997, slog hurtigt navnet fast som producent af store og forventet langtidsholdbare redskaber. Virksomheden ejes af grundlæggeren, Ladislav Bednar. Sidste år afsatte Bednar cirka 1.500 maskiner. 87 procent blev eksporteret til 35 lande. Fabrikken har 250 ansatte.

»For os er Bednar ensbetydende med stort grej til en eksklusiv kundegruppe«, siger direktør for MI, Kristian Jakobsen.

Faktaboks

2.000 i marken med Bednar:

  • For syvende år i træk stod den tjekkiske producent Bednar i sidste uge bag Tjekkiets største markdemo. Ifølge arrangørerne var der op mod 2.000 besøgende på et fem hektar stort areal ved Městec Králové, hvor producenten viste 30 redskaber, bl.a. de nyheder, som vises på Agritechnica senere på året. Under normale omstændigheder byder Bednar Field Day på live-demoer af maskinerne, men det var i år aflyst, da regnen havde gjort jorden for blød.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.