JCB løfter komfort og kapacitet på nye læssere - uden det koster ekstra

Tredje generation JCB Loadall har masser af nye features i kabinen. De løfter mere, men koster stort set det samme som forgængeren, lover dansk importør.

Listen af ændringer på JCBs nye Loadall teleskoplæssere til landbruget er lang. Med en ny kabine og ny betjening har JCB taget skridtet til at løfte komforten på sine Agri-læssere.

I samme omgang har JCB formået at strække de fysiske egenskaber en anelse - uden at gøre maskinerne tungere, længere eller højere vel at mærke. På fire ud af i alt fem nye modeller er den maksimale løftekapacitet således øget med 100 til 200 kg.

»Men det gælder ikke kun den maksimale løftekapacitet. De øgede præstationer går igen i hele løftediagrammet«, fortæller Dennis Faurby, markedschef hos Nicolaisen & Larsen A/S, den danske importør af JCB.

For eksempel løfter Loadall 532-70 1.675 kg ved længst mulige rækkevidde med fuldt udskud, mens forgængeren, 531-70, stopper ved 1.500 kg. Og ved maksimal løftehøjde, 7,0 meter, løfter 532-70 modellen 25 pct. mere end forgængeren.

 

Pris stort set uændret

Kabinen er den store komfortmæssige ændring. Den er længere, mere rummelig, har mere aflægningsplads og har alle kontakter placeret på højre armlæn, så de følger sædets bevægelser. Der er bedre udsyn ned til skovlen, og i stedet for en opdelt rude har JCB skiftet til én stor buet af slagsen for at øge udsynet i højden.

Set med landmandsbriller er det ikke så dårligt, slet ikke, når prisen stort set forbliver uændret på de nye modeller.

»Hvis vi tager udgangspunkt i en Loadall 542-70 i AgriPro-versionen, som er vores bedst udstyrede variant og med vores DualTech transmission, er prisforskellen blot to pct. i forhold til 541-70 AgriPro«, forklarer Dennis Faurby, der ser frem til at få de nye teleskoplæssere hjem.

»De nye maskiner har mange forbedringer, både store og små. For eksempel er ratstammen ændret, så man lynhurtig vipper den ned i en forudindstillet position, når man stiger ind i maskinen. Den funktion har jeg ventet på at få«.

»Det samme gælder blæsesystemet, som er komplet redesignet sammen med aircondition-anlægget«, siger han.

Seks ton og 9,5 meter

Navnene på de nye modeller er 538-60, 532-70, 542-70, 536-95 og 560-80, hvor de sidste fire tal angiver løftekraft og højde.

Største løfteevne har model 560-80 med sine 6,0 ton, og højest-løftende er 536-95eren med 9,5 meter.

Faktaboks

Ny teleskoplæsser til landbruget:

JCB har siden 1981 produceret specifikke modeller til landbruget af den velkendte Loadall teleskoplæsser. Nu kommer en ny udgave af serien, der får ny kabine, forbedret løftekraft, mere udstyr og frem for alt bedre komfort for chaufføren. LandbrugsAvisen har været i England hos JCB for at se de nye teleskoplæssere, der samlet set består af fem nye modeller i fire forskellige varianter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.