Klar med milepæl i Danish Agros maskin-indtog i Sverige
Danish Agros Machinerys svenske datterselskab åbner om få dage nyt reservedelslager, som også kommer til at betjene andre nordiske lande, lidt uden for Malmø.

Det er lidt af en bygning.

630 pæle, som er 13 meter lange, skal det stå på. 200 ton armering er brugt. 2.000 kubikmeter beton til fundamentet.

Jo, når Danish Agros svenske datterselskab, Swedish Agro Machinery, stiller på stand med bl.a. deres Claas-maskiner på Borgeby-messen om få dage, så gør de det i en hektisk tid, hvor de er godt undervejs med at slå deres navn fast i den svenske maskinbranche.

Allerede om godt et par uger forventes et nyt reservedelslager, hvor hovedkontoret også bygges til, at stå klart i skånske Skurup en kort køretur fra Malmø - og med god beliggenhed ift.færgeruter til Bornholm og Letland.

Reservedelslageret på 3.600 kvm skal betjene kunder over hele Sverige og Norge – ligesom man efter behov kan trække på lageret til eks. sjællandske kunder.

Lageret bliver først og fremmest central for 17.000 Claas-reservedele og 4.000 reservedele for Swedish Agros andre mærker, Samson, Horsch, AVR og Lemken.

Mens vi går rundt i den store reservedelshal, som stadig er åben og under opbygning, forklarer reservedelschef Martin Gerdtsson, at filosofien ikke er, at centrallageret absolut skal have alt liggende.

»Antal dele er ikke et vigtigt nummer. Det centrale er, at vi har de rigtige ting – og, at vi i vores organisation med få lokale, men relativt store anlæg, har flere reservedele ude lokalt, hvor kunderne kan få rigtig mange ting med i hånden, og hvor servicen er mobil«, forklarer han.

120 mand i år 2

Byggeriet her i Skurup gik igang i de kolde vinterdage i januar. Sideløbende har Swedish Agro Machinery været under opbyning og har allerede nået en del på det svenske marked. Der er åbnet afdelinger med maskinhandel i 10 svenske byer, ligesom man har serviceaftaler og sælgere på plads i endnu flere byer.

Swedish Agro Machinerys medarbejderskare tæller nu 120 mand. Ud over, at Swedish Agro Machiniery vil bevare Claas stærke position som Sveriges største mejetærskermærke, vil man også opnå en position på 10 procent af det svenske traktormarked. Sidste forår blev man eksklusive distributør af Claas i Sverige og har siden april i år også haft eneret på at udføre autoriseret service af mærket.

»Claas var tidligere serviceret via Lantmännens lokale afdelinger. Vi har startet med blanke ark og har opbygget nye afdelinger og IT og logistik på en gang. I 2017 nåede vi en omsætning på 270 mio. SEK, og forventer mere end en fordobling i år. Det er den største og hurtigste nyetablering i det svenske maskinmarked nogensinde«, siger CEO Jens Skifter, Danish Agro Machinery Holding.

Faktaboks

Swedish Agro 
Machinery 

  • En del af Danish Agro-koncernen. 
  • Importør og distributør af Claas i Sverige. 
  • Importerer også Samson, Lemken, AVR og Horsch. 
  • Har ca. 120 ansatte.
  • Får hovedkontor i Skurup. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.