Lovende udsigter for græsmaskiner

Kvernelands eneste danske fabrik, der producerer maskiner til græsproduktion, går en lovende sæson i møde, spår vicepresident i Kverneland, Claus Udengaard Thomsen.

Hvad er dine forventninger til græsprodukterne, I producerer i Kerteminde?

»I Kerteminde har vi lancerte en lang række produkter, som faktisk er helt oppe i superligaen indenfor græsprodukter, og dem har vi fortsat meget positve forventninger til. Vi har nu et komplet program af firerotor river med den nyeste teknologi samt komplette programmer af trippel slåmaskiner og skårlæggere. Det har givet os en solid salgsvækst, og det forventer vi ikke stopper her«.

Hvordan ser I på markedet, som det ser ud lige nu?

»Indenfor græs er kunderne jo primært mælkeproducenter. Og her har vi jo faktisk set en årrække med stabile priser, som har gjort det profitabelt at producere mælk. Det giver os dermed et godt grundlag for at sælge, og vores udsigter er egentlig, at det generelt ser godt ud for den kommende sæson«.

Hvordan oplever I regionale forskelle?

»Vi har set to lande, der har været utrolig langt nede i form af Frankrig og USA, som er to meget store landbrugsnationer. Men de er i en opadgående kurve, og det spiller en stor rolle for os. På den anden side virker det tyske marked mere hæmmet og måske også en smule overinvesteret i de senere år. Danmark er selvfølgelig hjerteblod for os, men procentuelt ikke så stort et marked. Og det er også et marked, der er svært at blive klog på, fordi de danske landmænd bliver udsat for alt muligt og generelt har det ret svært«.

Som jeg hører det, lyder det generelt positivt og dermed lovende for den fortsatte produktion i Kerteminde?

»Ja, produktionen kører derudad med de cirka 500 mand, vi har nu, og det kommer til at fortsætte. Vi er lige nu i gang med en stor omstilling af produktionen, så den passer med Kvernelands nye produktionsprincipper. Det er en stor udfordring, for det er en helt ny måde at tænke på. Vi har haft en fabriksdirektør nu i cirka halvandet år, som har erfaring med at køre fabrik på den her måde, så det står han i spidsen for, og det går solidt i den rigtige retning«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.