Maskinbranchen stiller gerne op til landskamp

Hvis ikke fodboldlandsholdet og DBU kan finde ud af det – ja, så må maskinhandlerbranchen forsvare de danske farver på den internationale scene...!

Med andre ord er det tid for endnu et europamesterskab. EuroSkills 2018 står for døren og afholdes denne gang i Ungarns hovedstad Budapest i slutningen af september. Skills er populært sagt mesterskaberne for erhvervsuddannelser. Fra dansk side har vi en god ’track-record’ i relation til de store mesterskaber og kategorien landbrugsmaskinmekaniker – eller heavy vehicle maintenance, som kategorien korrekt hedder på Skills-sprog.

I 2016 vandt vi guld ved EuroSkills/europamesterskabet og i 2017 vandt vi bronze ved WorldSkills/verdensmesterskabet. Det siger en del om kvaliteten af vores uddannelser og vores lærlinge og ikke mindst lærestederne!

Danmark er jo en lille nation og har i sagens natur færre potentielle kandidater at trække på i modsætning til store lande som f.eks. Tyskland.

Ved dette års europamesterskab er det Ronni Larsen fra Nordvestjysk Traktorservice, der skal forsvare de danske farver. Ronni Larsen er, i lighed med de øvrige EuroSkills og WorldSkills vindere, tidligere vinder af DBL - Danmarks Bedste Lærling - som er danmarksmesterskabet for landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge. Dette har vist sig som en god rugekasse for fremtidige talenter og ikke mindst fremragende ambassadører for vores branche og fag. Vi skal tale vores brancher op, ikke ned. DBL har været en succes gennem fem år, og i år lancerede vi DBL entreprenørmaskinmekaniker på fagmessen Entreprenør & Håndværk 2018 i Herning. Og det virker. Der er en stigning i indtaget på vores uddannelser på intet mindre end 10 pct., og dette skal ses i relation til den samlede tendens med et generelt fald på optagelserne på landets erhvervsskoler. Så jeg gentager lige: Vi skal tale vores brancher op, ikke ned.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.