X9: Næsten dobbelt op på udskillerareal

John Deeres kommende super-tærsker får 630 og 690 hestekræfter og bruger pladsen under skærmene helt exceptionelt.

Så skete det: John Deere har langt om længe frigivet detaljerne for den kommende X9 mejetærsker, der blev vist på Agritechnica sidste år.

Serien blev onsdag lanceret på såvel det amerikanske som europæiske marked, og der bliver tale om to modeller på henholdsvis 639 og 700 hestekræfter ved maksimal effekt inklusive boost.

Effekten er én ting, tærskesystemet er noget andet, og det er på sidstnævnte, John Deere for alvor skruer op for kapaciteten.

I forhold til Deeres nuværende topmodel, S790, har X9 23 pct. bredere slug, 45 pct. større tærskeareal, 80 pct. større udskillerareal og 36 pct. større renseareal. Ret markante ændringer, som delvist kommer af, at X9 kører med to XDS rotorer, hvorimod S-serien kun benytter én af slagsen.

Det interessante er, at den fysiske, udvendige størrelse på X9 stort set er identisk med S-serien, så pladsen under skærmene er udnyttet på en helt ny måde.

Det betyder også, at X9 både med bælter og dæk kan holde sig under 3,5 meter på landevejen.

Høster mere for mindre

Selv hævder John Deere, at X9 kan høste 100 ton hvede i timen med under én pct. spild, og at X9 kan levere 45 pct. højere kapacitet ved kun 11 pct. højere brændstofforbrug i forhold til S790!

Det kommer sig af selve designet på drivlinje og tærskeværk, men også via en ny hydrostatisk transmission samt John Deeres nye 13,9 liters PowerTech motor.

Masser af udstyr

X9 får en ny kabine, der lang hen ad vejen minder om kabinen i de nye 8R-traktorer.

Her får man mulighed for at vælge mellem tre niveauer: Select, Premium og Ultimate, hvor sidstnævte har mest udstyr - bl.a. lædersæde med varme, køling og massage.

John Deere har i det hele taget ret mange steder, hvor man som kunde kan vælge til eller fra. For eksempel vil man kunne vælge mellem Premium eller Ultimate lyspakke, og man kan også vælge mellem tre teknologipakker, hvor Ultimate igen rummer mest udstyr såsom Combine Advisor, hvor systemet selv optimerer på mejetærskerens indstillinger under kørslen.

Hvis man vil have alt udstyr fra alle pakkerne, kan man også bestille X9 i en speciel Signature Edition. Den rummer det bedste af det bedste fra alle pakker.

Faktaboks

John Deere X9-serien:

  • Består af to modeller: X9 1000 (639 hk) og X9 1100 (700 hk)
  • Dobbelt XDS rotorer (3,51 m længde). De fødes i op til 270 grader af en dual separator, som skiller afgrøden ad til to sider
  • X9 1000 får korntank på 14.800 l og 159 l/sekund tømmehastighed. X9 1100 rummer 16.200 l og 186 l/sekund tømmehastighed
  • Bredde tærskeværk: 1.720 mm. Effektivt udtærskningsareal: 4,0 kvm. Samlet soldareal: 7,0 kvm. Rotordiameter: 60,1 cm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.