Registrer dine udbytter - og se dit klimaaftryk

Seges har udviklet et værktøj, hvor man ved at indtaste sine udbytter på markniveau kan se sit klima-aftryk.

Det er smart, og det er enkelt. Ved at indtaste, hvor store udbytter man har høstet på sine marker, kan man se, hvor stort ens klima-aftryk er på de enkelte marker. Værktøjet er udviklet af Seges og bliver tilgængeligt i form af en app, som lanceres 3. december.

Det var blot et eksempel på, hvordan fremtidens landbrug allerede har grebet ind i den moderne planteavlers hverdag.

Det nye værktøj blev præsenteret på et møde i Billund tirsdag aften. Mødet var et af de møder, som L&F og Seges lige nu holder over hele landet under overskriften ’Fremtidens planteproduktion’.

Dyre råvarer

På mødet var der også plads til at glæde sig over rapspriser på over 500 kr., foderbyg og foderhvede til knap 200 kr. samt maltbyg til 240 kr. pr. hkg. Men der blev også talt om dyr handelsgødning - og hvordan man skal forholde sig til det.

Der er nemlig en række helt simple ting, man kan gøre, så man får fuld valuta for gødningen. Præcisionslandbrug og graduering af gødningen er oplagt. Lever man op til nogle fastlagte krav, kan man tilmed slippe for 1 hektar efterafgrøder, for hver 11 hektar man praktiserer præcisionsgødskning på. Derudover blev det fremhævet, at man kan forbedre kvælstofudnyttelsen af gyllen ved at sikre, at slæbeslangerne bringer gyllen ud på jordoverfladen og ikke svæver hen over jorden.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.