Din øl er fermenteret. Dine bobler i vinglasset er fermenterede. Nu også din mælk.
I Arlas Unika-butikker i Torvehallerne i København og i Klostergade 20 i Aarhus kan mælkefeinschmeckere fremover få sig en liter kefir fra Arla.
Det er fermenteret, økologisk mælk.
"Vi har taget den økologiske mælk, som den er fra naturens side, og fermenteret den med ægte kefirkorn. Det har givet os en mælk, som i smagen er naturligt umaskeret og smager af ægte kefir," fortæller Mads Østergaard-Clausen, opfinder hos Arla Unika.
Fermenteringen betyder, at mælken tilsættes mikroorganismer i form af ægte kefirkorn, der består af enzymer og bakterier. Herefter får mælken lov til at udvikle sig. Det giver mere syre og skaber flere aromastoffer end den almindelige mælk – og ultimativt giver det langt mere liv og kompleksitet til smagen.
Derudover skaber fermenteringen den perlende fornemmelse, der karakteriserer kefiren, og som har givet den tilnavnet mælkens champagne.
Kefiren stammer oprindeligt fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder.
Kommentarer