Bankdirektør: Mange landmænd har ikke råd til at omlægge
Alligevel vil mange landmænd få svært ved at omlægge deres bedrift i en mere bæredygtig retning.

Der er mange landmænd, som er så presset, at det nok er urealistisk, at de kan gennemføre.

De kan ikke foretage investeringer og så vente 18 eller 24 måneder, inden man får et økonomisk udbytte af det, siger bankdirektør i Spar Nord, Lars Møller, til DR Nordjylland. 

En af de landmænd, der alligevel har valgt at tage skridtet er Karsten Mikkelsen fra Stenild. Efter lange overvejelser, tog han i efteråret beslutningen.

"Overvejelserne går på, om man nu også slår til. Det er en ny måde at producere på, hvor vi skal prøve at få noget ud af det uden at bruge alle de her hjælpemidler som sprøjtegifte og gødning," siger landmand Karsten Mikkelsen fra Stenild ved Hobro.

Nu er hver tredje liter mælk økologisk - men landmændene tøverKvæg Onsdag 17. februar 2016 · 07:43

Han vurderer, at han, hvis alt går vel, kan om året kan hente en million ekstra i indtægter for sine 260 køer ved omlægningen.

I sidste ende er det det en individuel vurdering hos banken der afgøre, om der er økonomi til en omlægning.

" Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte landmand og helt generelt, så er vi jo altid interesserede i at hjælpe vores kunder med de investeringer, de gerne vil foretage," siger bankdirektør i Spar Nord, Lars Møller

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.