Behandling af mælkefeber i besætningen

Mælkefeber er en kendt lidelse, som rigtig mange besætninger har en besætningsdiagnose på og sikkert har haft det i mange år. Måske er der gået lidt for meget autopilot i jeres behandling af mælkefeber? I denne artikel bliver du opdateret på mekanismerne bag mælkefeber, hvordan koen behandles bedst, ved at understøtte koens naturlige reguleringsmekaniser og forslag til en simpel procedure, der hurtigt kan implementeres i besætningen.

Skrevet af: Nanna Frimann Jensen, kvægdyrlæge, LVK 
 

Klinisk hypocalcæmi, der også kaldes kælvnings- eller mælkefeber, opstår grundet et lavt niveau af calcium i koens blod. Den lave calciumkoncentration påvirker blandt andet koens muskulatur, der har brug for calcium for at opretholde dets funktioner.

I første omgang påvirkes den glatte muskulatur i mavetarmkanalen med deraf følgende ophør af foderoptagelse og nedsat gødningsafgang. Dernæst påvirkes koens...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.