Danish Crown klar til at spinde guld på Japan
Japan genåbner for import af oksekød fra Danmark - og det kan give bedre priser på specielle udskæringer.

Det vækker glæde hos Danish Crown, at Japan har godkendt import af dansk oksekød for første gang i 15 år.

Med den japanske afgørelse har DC Beef fået adgang til et højprismarked, der har tradition for produkter, der ellers ikke har så høj værdi på nærmarkederne. Det er eksempelvis utraditionelle udskæringer som mellemgulvsmuskler og tunge. Også produktionskød og udskæringer fra forfjerdingerne forventer DC Beef at afsætte i Japan.

Danish Crown har allerede kontorer i Japan og Sydkorea, så de er klar til at eksportere.

"Da vi er en del af koncernen Danish Crown, giver det os nogle muligheder for at drage fordel af koncernens mangeårige tilstedeværelse i Asien. Det bliver afgørende for vores effektivitet, når vi skal have fodfæste i afsætningen" siger Finn Klostermann, adm. direktør for DC Beef.

Japan indførte forbud mod import af oksekød fra EU, da kogalskaben ramte Europa sidst i halvfemserne. Men i de senere år har der været følere ude fra bl.a. Japan. Således var en japansk delegation samt repræsentanter fra Vietnam og Sydkorea i Holsted.

Finn Klostermann roser andelshaverne for arbejdet med at holde kogalskab ude af Danmark.

"Vores andelshavere har leveret et kæmpe stykke arbejde for at nå dertil, hvor vi er i dag, og det betyder, at Danmark kommer i selskab med bl.a. som Frankrig, Holland, Polen og Irland som kan begynde at skabe en forretning med vores produkter. Det er landmændenes, L&F's og myndighedernes fortjeneste, at vi nu får adgang til et marked med mere end 125 mio. indbyggere," siger direktøren.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.