Danmark får eksportaftale om oksekød med Ukraine

I denne uge indgik Danmark som det første EU-land en konkret eksportaftale om fersk oksekød med ben med Ukraine.

Det skete under et større erhvervsfremstød med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen. Landbrug & Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup, deltog sammen med en række andre erhvervsorganisationer.

Ugens erhvervsfremstød førte også til en aftale indgået af Investeringsfonden for Udviklingslandene (IFU), der skal gøre det muligt at udvide svineproduktionen i Ukraine. En sidegevinst ved de nye investeringer vil være øget eksport af dansk agroindustriudstyr til produktionen i Ukraine.

Veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Per Henriksen, var manden, der på Danmarks vegne satte sin underskrift på det veterinære certifikat, som er udgangspunktet for aftalen.

"Det ukrainske marked er enormt, og når Danmark som det første EU-land kan indgå en eksportaftale, skyldes det hårdt politisk arbejde fra bl.a. regeringen og fødevareerhvervet," beretter Landbrug & Fødevarer.

Besøget havde to formål: At styrke Danmarks grønne profil overfor ukrainerne og at få landbruget i stærkt fokus.

Karen Hækkerup mødtes blandt andet med Ukraines nyudnævnte landbrugsminister, Taras Kutovy.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.