Debat på @malkekvæg: Hjælp, vi skal have ny robotter. Hvordan klarer vi det nemmest?
Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Lone Andersen spørger efter erfaringer med at udskifte malkerobotter. Sådan lyder hendes spørgsmål:

Vi skal have et par nye robotter op på onsdag og vil gerne forberede det bedst muligt for køerne og os,så måske I her i gruppen har nogle forslag og fif til hvordan vi forbereder og klare det bedst så køerne malkes optimalt? Det tager 6-8 timer at skifte robotterne og det starter kl 8 onsdag morgen.

Vi har tænkt os at malke alle køerne fra kl. 12 natten før og sætte dem i seperation og tage halsbåndet af (da de skal registreres via øremærker) og lukke dem ud på græs. Vi vil malke de højestydende så tæt på kl. 8 som muligt. Straks robotterne er køreklar skal køerne jo malkes ind og måske har nogle af jer prøvet det, og har forslag hvordan vi gør det lettest og bedst? Vi har selvfølgelig max hjælp på fra DeLaval men gode landmandsfifs modtages gerne.

Opslaget har fået 20 kommentarer, bl.a. dette

Simone Villumsen: Gør jer selv den tjeneste at samle ALLE køer to gange! Vi samlede dem kun en enkelt gang til robotterne og det fortrød vi bitterligt. Vi skulle have haft alle igennem to gange, så vi var sikre på at de kendte robotterne.
Derudover lav en vagtplan, så alle folk får en pause fra at samle og sortere køerne.
Glæd jer - det skal nok blive godt.
Held og lykke med det!

Læs alle kommentarer til opslaget her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.