Ekspert: Slagterifusion får skærpet opmærksomhed

Professor vurderer, at fusionen mellem Tican og Danish Crown vil få øget opmærksomhed fra konkurrencemyndighederne.

Den store slagterifusion mellem Danish Crown og Tican vil få skærpet opmærksomhed fra konkurrencemyndighederne. Det skriver DR Midt & Vest.

Det forudsiger professor Peter Møllgaard fra Copenhagen Business School, som er en af landets førende eksperter i konkurrencelovgivning.

"Det bygger jeg på, at det er en øget koncentration i markedet. Sidste gang, at Danish Crown fusionerede, var der også løftede øjenbryn hos konkurrencemyndighederne. Derfor tror jeg, at der vil være skærpet opmærksomhed i denne sag," siger han.

Frygten er, at når de to slagterier slår sig sammen, bliver de så stærke på markedet, at de nærmer sig et monopol.
De fusionerende slagteriselskaber har selv undersøgt konkurrenceforholdene, inden de præsenterede fusionsplanerne.

Her er vurderingen altså, at fusionen vil blive godkendt. Men Peter Møllgaard forudsiger, at der kan blive stillet modkrav:

"Hvis myndighederne vurderer, at fusionen skaber konkurrencemæssige problemer, så vil man typisk stille krav om frasalg af en del af virksomheden. Det kan for eksempel være enkelte slagterier," siger professoren til DR Midt & Vest.

Inden fusionen kan træde i kraft skal den godkendes af begge slagteriselskabers andelshavere.

I aften skal Ticans formand Jens Jørgen Henriksen stå på mål for fusionen overfor Ticans 277 andelshavere. De skal endeligt vedtage fusionen 26. marts.

Hvis den danske konkurrencestyrelse godkender fusionen, skal EUs konkurrencemyndigheder under kommisær Margrethe Vestager godkende fusionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.