FrieslandCampinas mælkepris falder igen efter stort hop
Efter et stort hop i december falder FrieslandCampinas mælkepris igen.

FrieslandCampina sænker mælkeprisen for januar med 3,5 eurocent, svarende til 26 øre. Dermed ender mejeriets såkaldt garanterede mælkepris for december på 34,5 eurocent, svarende til 256,5 øre.

For en måned siden hævede den hollandsk-tyske mejerivirksomhed mælkeprisen med svimlende 4,5 eurocent, svarende til 33,5 øre. Det var over dobbelt så stor en stigning som Arla, der hævede mælkeprisen med to eurocent eller knap 15 øre.

FrieslandCampina meldte, at indregnet i decemberprisen var en korrektion af tidligere afregning, der havde været for lav.

Mejeriet angiver ikke, hvorfor mælkeprisen nu falder, men melder tværtimod, at de forventer, at priserne på næsten alle råvarer vil stige en anelse.

 

Arlas og Frieslands mælkepriser er ikke direkte sammenlignelige.

Stormejeri fratrækker 90 pct. i mælkepris for overproduktionKvæg Fredag 23. december 2016 · 12:41

Organisationen LTO Nederland, som forsøger at sammenligne mælkepriser, har for oktober angivet Arlas afregning til 27,72 eurocent og FrieslandCampinas mælkepris til 28,37 eurocent.

Siden da er Frieslands mælkepris i alt rykket med plus 3,75 eurocent i november, 4,50 eurocent i december og minus 3,5 eurocent for januar: Altså i alt en stigning på 4,75 eurocent.

Arlas afregning er steget to eurocent i november, to eurocent i december og to eurocent i januar: Altså seks eurocent ekstra.

Dermed ligger Arla nu en anelse foran FrieslandCampina, hvis altså den grove udregning står til troende.

For de danske andelshavere er de to eurocent i januar dog kun 13,9 øre på grund af Arlas omregning efter valutakurseffekten.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.