Godt komprimeret ensilage holder flere dage i foderkøkken

Temperaturen i ensilageblokke steg 2 grader på tre dage, selv om udetemperaturen var over 30 grader.

Kvaliteten af ensilage er overordentlig vigtig, og den bør ikke forringes undervejs fra stak til foderbord.

Et universitet i Milano har nu undersøgt foderkvalitet og opvarmning af blokke af majsensilage i et foderkøkken, hvor det blev opbevaret med henblik på at bruge i Lelys Vector-fodersystem. I dette system placerer man ensilageblokke i foderkøkkenet hvor foderet automatisk bliver udtaget, blandet og uddelt til køerne, så de hele tiden har frisk foder.

Det skriver Lely i en pressemeddelelse.

I forsøget blev blokkene skåret fra ensilagen med en blokskærer og anbragt i foderkøkkenet. Dernæst blev tre blokke i hvert køkken forsynet med temperaturfølere. Temperatur- og fugtighedsfølere blev ligeledes installeret i og udenfor foderkøkkenerne, hvilket gav et klart billede af udendørstemperaturens indflydelse på majsblokkenes opvarmning.

Prøver fra ensilageblokkene blev analyseret af et uafhængigt laboratorium på grundlag af Fliegs score, som handler om foderkvaliteten. Efter både tre og syv dage blev nye prøver taget og kvalitetsvurderet.

Temperaturen i majsblokkene steg kun med 2 ºC på tre dage, selvom udendørstemperaturen i gennemsnit lå over 30 ºC. Fliegs score viste ingen ændringer – selv ikke efter syv dage.

Det betyder, at godt komprimeret og ensileret grovfoder kan opbevares i blokke i foderkøkkenet i flere dage, uden at kvaliteten forringes – selv i varmt vejr.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.