Her er den oplagte adventsgave til tusindvis af kalve
Ugen på spidsen: Det er bidende koldt og de kommende måneder er traditionelt udfordrende for kalve. Køb en kuvøse, lyder rådet fra denne uges klummeskribent på Kvæg Plus.

Jeg ser ikke mig selv som særligt ømskindet, men jeg fryser!

Selvfølgelig kan det blive endnu koldere, men de nuværende minusgrader kombineret med vind giver mig kuldegysninger. Helt bogstaveligt!

Men jeg kan jo gå indenfor, tage varmere tøj og sko på eller gå i værkstedet og lune mig op ad pillefyret.

Det kan kalve ikke.

Selvom kulden heldigvis ikke ledsages af regn lige nu, er det barskt at komme til verden de kommende måneder. Vi ser det også i statistikken, hvor de kolde og fugtige måneder historisk set giver flere døde kalve.

Øv.

Lige netop derfor blev jeg glad - og varm om hjertet - da jeg på en af de utalligere reportageture rundt i hallerne på Agromek faldt over en kalvekuvøse.

Udstilleren Orla Hansen har fået en stjerne for kuvøsen, som er en enkeltboks med vaskbare og aftagelige sider og et skridsikkert gummigulv. Låget, som holder på varmen, rummer en energieffektiv varmelampe. Boksen kan flyttes med maskine. What’s not to like?

Jeg ved udemærket godt, at mælkeprisen falder om nogle dage og flere vil kvie sig overfor nyinvesteringer. Men kalvekuvøsen - uanset fabrikat - er en langtids investering. Den kan formentlig bruges til tusindvis af kalve og hvem vil ikke være taknemmelig overfor lidt ekstra omsorg lige efter fødslen?

Behøver jeg at nævne, at kalve skal bruge meget energi på at få og holde varmen og blive tørre. Energi som tages fra begrænsede depoter og fra vækstpotentiale, som vi gerne ser dem udfolde.

Så hvad venter du på? Få nu købt den kalvekuvøse - måske som en adventsgave til kalvestalden?

Peter Winther Mogensen, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Claus Solhøj, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.