Hereford-avlere lander kæmpe eksportordre til England

17 Hereford blev i går sendt til over Nordsøen til tre engelske top Hereford-besætninger

Fem danske Hereford-avlere sendte i går 17 Hereford-dyr - nemlig en tyr, fire køer, ni kvier, to tyrekalve og en kviekalv, til Hereford-racens hjemland, England.

Bent Sørensen fra Rosenkær Polled Hereford ved Hovedgård oplyser, at tre af Englands bedste Hereford-besætninger har købt dyrene hos Aage Bonde, Hedensted (to kvier), Jytte og Henning Have, Egtved (en ko), Gillian og Flemming Andersen, Vejen (to kvier),  og Anni og Anders Søndergaard, Nibe (3 køer, 5 kvier, 2 tyrekalve og 1 kviekalv). Desuden har Rosenkær Polled Hereford selv afsat en tyr.

De fire yngste dyr i eksporten er efter Herefordforeningens nyeste insemineringstyr, Nordbæk Kenan 1098, der er en meget benyttet tyr, og hvis første afkom viser særdeles gode resultater, fortæller Bent Sørensen.

Største enkelteksport

"Det er den største enkeltstående eksport nogensinde af danske Hereford til England," siger han.

Bent Sørensen forklarer, at eksport af danske Hereford til Herefordens hjemland, England, var noget mange danske Hereford-avlere ikke havde troet muligt for nogen år siden.

"Men i dag har Hereford-avlere i England og på de britiske øer fået kig på kvaliteten af de danske Hereford dyr, der har top afstamninger fra hele verden, og de har købt nye avlsdyr til deres besætninger fra Danmark," siger Bent Sørensen.

Ifølge Bent Sørensen blev der i 2016 eksporteret 18 danske Hereford til Storbritannien til fem forskellige besætninger, og dette antal dyr forventes i 2017 mindst at blive fordoblet med denne eksport.
 
Han pointerer, at mange af de danske Hereford-dyr, der er eksporteret til England og de britiske øer, har markeret sig i avlen med bl.a. topresultater på salgsauktioner og dyrskuer, senest på Royal Welsh Show i Wales i sidste uge, hvor den 2,5 år gamle danskfødte tyr, Bakgård 1 Keno 1178, avlet af Kirsten og Erik Siersbæk, Frøstrup, blev udpeget til Supreme Champion – Bedste Hereford – på det store kongelige dyrskue i Wales.

Faktaboks

Her er køberne

Købere af de 17 dyr er tre af Englands i øjeblikket mest succesfulde Hereford besætninger, som i år præger dyrskuerne i Storbritannien med topplaceringer.

De tre besætninger, Coley, Frenchstone og Sky High, der har købt dyrene, har de seneste år også været helt i toppen, når de i Storbritannien prestigefulde titler, ”Bull of the Year” og ”Female of the Year” er blevet uddelt.

Både i 2012, 2013, 2014 og 2015 har dyr fra en af de tre besætningerne vundet én af titlerne.

Kilde: Bent Sørensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.