"I efteråret fik jeg en aften en billedbesked fra kokken på restaurant Amass. Tak for godt kød - det er modnet i ti uger, stod der under billedet af en højrebsbøf"
Sådan fortæller kødkvægsproducent Ole Andresen stolt om en af sine stude, der havnede på gourmet restauranten på Refshaleøen i København.
En stadig større del af Ole Andresens kreaturer ender nemlig deres dage på tallerkener hos de ypperste kødspecialister rundt omkring i landet, og beskeden fra Amass er langt fra den eneste reaktion, som Ole Andresen har modtaget på kødet fra studene.
Det skyldes, at Ole Andresen har lært meget om især fodringens påvirkning ad kødets smag, siden han købte sine første stude. Derudover har han erkendt, at dyrene skal være fedet færdige, hvis kødet skal kunne afsættes.
"Vi kan ikke betalte renter med den positive feedback, men den giver arbejdsglæde og lyst til udvikling. Det er sjovt at levere til nogen, som er glade for det, de får," forklarer Ole Andresen.
Ole Andresen overtog bedriften ved Ho Bugt, vest for Varde, efter sine forældre tilbage i 2005, hvor der i sin tid var etableret et kviehotel for en økologisk mælkeproducent. I 2012 købte Ole Andresen så sine første stude, og udvider senere hen. Nu passer han 220 stude og er en del af konceptet "Spis min gris".
Du kan læse meget mere om Ole Andresen og hans stude i Magasinet Kødkvæg.
Derudover er det lige nu muligt, at prøve to numre af Kødkvæg helt gratis. Læs mere ved at klikke her.
Kommentarer