Køer kan få Corona, men smitter ikke mennesker

Mink kan kan få corona og smitte mennesker med corona, køer kan også få corona, men smitter ikke mennesker.

Kan køer få corona?

Ja, det kan de, men Corona virus hos kvæg smitter ikke til mennesker, fordi det ikke er samme type virus, skriver Dyrlæger og Ko på Facebook..

Kvægets Corona virus er også kendt som sygdomsbetegnelsen Vinterdysenteri. Tidligere var det en almindelig kendt sygdom hos voksent kvæg i vintermånederne. Dyrene fik høj feber og blodig diarre, men oftest med god prognose for overlevelse og fortsat produktion.

I dag ses Coronavirus hos kvæg oftest som årsag til spædkalvediarre. Der er udviklet en vaccine, som kan hjælpe spædkalve mod at blive syge af Coronavirus.

Vaccinen har mange år bag sig og den har vist sig at have effekt. Vaccinen sælges under navnene Rotavecc Corona og Lactovac.

Vaccinen gives til den højdrægtige ko. Herefter virker den på to fronter: Dels ved at niveauet af antistoffer mod Coronavirus i råmælken stiger betragteligt og dels ved at koen udskiller mindre virus i forbindelse med kælvning. Ved en u-vaccineret ko er det normalt at udskillelse af virus i gødningen stiger markant i forbindelse med kælvning.

Vaccinen virker ikke på mennesker.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.