Kvægfolket skal bidrage med ekstra til Danish Crowns pengekasse

Kreaturandelshaveres indbetaling fordobles, fordi de nu fylder mere i den samlede koncern.

Antallet af kreaturslagtninger er steget i Danish Crown i forhold til svineslagtningerne, der er på tilbagegang.

Derfor besluttede Danish Crowns repræsentantskab sidste år at rette op på balancen. Det giver sig nu til udtryk ved, at kreaturandelshaverne skal betale 30 øre i stedet for 15 øre pr. kilo til deres private andelshaverkonto. Det er dermed en fordobling.

»Eftersom vi har en større andel af landsslagtningerne, og der er et fald i svineproduktionen, så skal vi umiddelbart betale mere. Det havde vi en debat om sidste år, og det var vi enige om er fair og ordentligt,« siger formand for DC Beefs bestyrelse, Peder Philipp.

Indbetalingen fungerer ved, at Danish Crowns kreaturandelshavere betaler penge ind til Danish Crown, som er med til at udgøre selskabets egenkapital og som kan bruges på udvidelser og lignende. Pengene indbetales rullende over otte år, så man efter otte år får pengene tilbage. Hvis man forlader selskabet, hiver man alle pengene ud. Samtidig vil kreaturandelshaverne nu få del i en større del af Danish Crowns overskud ved årsregnskabets opgørelse.

Hvad betyder det så for kreaturandelshavernes bedriftsøkonomi?

»Det har forhåbentlig en positiv betydning, men det kan vi først sige, når årsresultatet kommer. Men mon ikke, det kommer til at se fint ud,« siger Peder Philipp.

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.