Mejerigigant forventer seks pct. mindre mælk
Fonterra nedjusterer forventninger til 2015/16-sæsonen.

Trods en rekordstor eksport i december måned forventer mejerigiganten Fonterra, at deres produktion falder minimum seks pct. denne sæson i forhold til sidste sæson.

Det skriver Fonterra i en meddelse på deres hjemmeside.

Faldet i produktionen skyldes den lave mælkepris samt tørke i dele af New Zealand.

Mejeriets eksport var i december på 300.000 tons, hvilket er en hidtidig rekord. Faktisk er det 10 pct. størrre eksport end den hidtidige rekord fra december 2014.

Produktionen ventes at falde nu. New Zealand, der ligger på den anden side af jordkloden, har pt. deres sommer og altså højsæson for mælkeleverancerne lige nu. Fonterras sæson varer fra juni til maj.

Fonterra har trukket mælkepulver ud af den globale GDT-børs siden august. I stedet sælger Fonterra større mængder bilateralt til direkte til deres kunder, der derudover får en rabat på produkterne i forhold til GDT-prisen. Det er desuden et mål for Fonterra at sælge mindre af deres mælk som rent mælkepulver.

Mejeriet forventer i løbet af et år at have trukket 146.000 tons ud af GDT-børsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.