Mellemdage kan være hårde ved kalvene
Både frost og fugt er hårde ved kalvene i de kommende måneder, så det lønner sig allerede nu at gøre kalve-pasningen klar til vintervejret.

Det er ikke kun kulden, der er hård ved kalvene, det er fugten også.

Derfor opfordrer LMOs kvæg- brugskonsulenter og bygningsrådgivere nu til, at man forbereder sig på det kolde og våde vejr i stedet for først at reagere, når vejret har ændret sig til det værre.

»Få allerede nu gennemtænkt og klargjort vinterpasningsplanen for kalvene, så der handles, før behovet opstår, i stedte for nogle dage efter. Disse ’mellemdage’ er hårde for kalvene«, påpeger LMO.

Ekstra lys gør god gavn

Blandt anbefalingerne fra LMO er at få løftet hytterne op på nogle paller, så fugten ikke kan trænge op i strøelsen og gøre den fugtig og klam.

Åndbare kalvedækkener og ekstra læ er også en god idé.

Ekstra strøelse og ekstra energi i form af mere sødmælk anbefales også.

Sidst, men ikke mindst anbefales ekstra lys ved kalvene - så er det også lettere for kalvepasseren at se deres (mis)trivsel.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.