Nedtur: Tyskland har mistet 4.000 mælkeproducenter på ét år
4.081 tyske mælkeproducenter har forladt erhvervet det seneste år. De har taget 1,6 procent af køerne med sig.

Hver 20. tyske mælkeproducent har det seneste års tid slukket malkemaskinerne for bestandigt.

4.081 mælkeproducenter har forladt den tyske mælkeproduktion, som er EU’s største, og dermed var der ved novembertællingen 69.200 mælkeproducerende bedrifter tilbage i Tyskland.

Tilbagegangen slår også igennem på bestanden af malkekvæg, som er faldet med 1,6 procent svarende til 67.000 stk. siden opgørelsen i november 2015. Hovedparten af nedgangen målt på antal malkekvæg er sket de seneste seks måneder, hvor bestanden er reduceret med 54.426 stk., skriver tyske AgrarHeute.

De tyske mælkeproducenter får aktuelt i gennemsnit en mælkepris på 28,8 eurocent pr. kg for mælk med fire procent fedt og 3,4 procent protein. Det bedst betalende tyske mejeri i oktober måned var Müller.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.