Problemer med kvægundtagelsen? Måske kan denne metode hjælpe dig

Landmænd, der mangler jord til deres gylle, når kvægundtagelsen ophæves, gør klogt i at tage den store regnemaskine frem, for måske behøver de ikke så meget ekstra jord, som man umiddelbart skulle tro.

Måske er der slet ikke så meget kvælstof og fosfor i gyllen, som i standardnormerne tilsiger. Især ikke, hvis man har skruet ned for indholdet af råprotein i foderet. Hvis det er tilfældet, kan man gøre brug af en type-2 korrektion, så der er plads til mere gylle per hektar. 

Det har særligt interesse for landmænd, der i dag gør brug af kvægundtagelsen, hvor man har op til 2,3 dyreenheder per hektar i stedet for de normalt maksimalt 1,7 dyreenheder per hektar. Det er værd at regne...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.