Putin vil brænde ost

Smuglede fødevarer skal destrueres i stedet for at sendes tilbage.

Når Rusland fanger ulovligt importerede fødevarer ved grænsen, så skal de ikke blot sendes tilbage. De skal destrueres.

Sådan lyder meldingen fra Ruslands landbrugsminister, Alexander Tkachev, ifølge den russiske avis Kommersant. Landbrugsministerens melding kom frem på et møde med præsident Vladimir Putin, der ifølge avisen var enig med sin minister.

Russerne lider under høje fødevarepriser, efter landet i august nedlagde forbud mod import af vestlige fødevarer. Vestlige specialiteter som parmesanost er forsvundet fra butikshylderne.

Mange smuglere har således udnyttet anledningen til at tjene ekstra penge. Rusland har tidligere kritiseret, at vestlige fødevarer blev eksporteret til Hviderusland og derfra sendt videre til Rusland.

Den russiske brancheorganisation for mælkeproducenter bakker op om destruktionen af smuglergods og foreslår blandt andet at brænde ost.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.