Så er majsen ved at være høstklar – er du?

I de tidligste marker et tørstofprocenten nu omkring 30 med forventet høsttidspunkt i næste uge, så det er på høje tid at blive klar.

Den seneste prøveudtagning af majsen i hele landet viser ifølge Seges, at de tidligste marker på Sjælland, Fyn og i Syddanmark byder på tørstofprocenter omkring eller tæt på 30 procent. Stivelsesindholdet i de tidligst udviklede marker er omkring 30 procent.

De tidligste marker kan derfor forventes klar til høst sidst i september. I den øvrige del af landet varierer tørstofprocenterne mellem 25 og 28 procent med undtagelse af Nordjylland, hvor der er en del marker med 21-22 procent tørstof.

Men det går stærkt i hvert fald i den sydlige del af landet, påpeger Seges samtidig: I de marker på Sjælland, hvor der også blev taget prøver i sidste uge, ses en stigning på godt to procentenheder, hvilket svarer til en normal stigning.

Brug evt. Seges’ majshøstbarometer til at få beregnet høsttidspunktet på din lokalitet.

Mange overvejelser

Derfor er det overalt med majs i mark- og foderplanen tid til at få planlagt høsten og få fundet svar på en masse spørgsmål.

Et er de generelle prognoser, men hvordan ser mine marker ud? Hvad er foderplanens krav til kvaliteten? Er alle marker lige langt fremme? Er det realistisk at satse på kolbe- eller kernemajs, hvis det passer ind i foderplanen?

Er siloerne rengjort? Er mandskabet varslet? Hvad er aftalen med maskinstationen? Kan de tilbyde tørstof- og udbyttemåling, så vi ved, hvad de enkelte marker har givet?

Og sidst, men ikke mindst efter en meget våd sensommer og start på efteråret: Hvordan er føret derude i markerne?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.