Sådan fungerer Arlas smuthul til Rusland
Arla fortæller mere om deres ambitioner i Rusland.

Det er forbudt for vestlige mejerier at sælge mælk og ost til Rusland. Men de må gerne sælge ingredienser.

Det tillader Arla at sende mælkepulver til Rusland, hvorefter mejeriet ved hjælp af rekombinering lokalt laves til flødeost med lokalt vand og smør. Det skriver dagbladet Børsen. Landbrugsavisen.dk har tidligere omtalt samarbejdet, og Arla løfter nu lidt mere af sløret for ambitionerne.

Finten sker i et partnerskab med det russiske stormejeri Molvest. De forventer at sælge 2000 ton næste år - hvilket vil stige til 4000 ton i 2020.

Arla holder døren på klem til RuslandKvæg Torsdag 10. december 2015 · 13:54

"Vi forsøger med bl. a. det nye produkt at komme tilbage og holde gang i vores brand. Sammenlignet med det lave niveau i fjor har vi nu vækst og er i Rusland tilbage på et salg på omkring en tredjedel af det, vi havde nået før embargoen. Vi har jo måttet vinke farvel til den store og mere lønsomme eksport af ost og mælk fra især danske mejerier og har kun de lokalt producerede varer," siger direktør Hans Christensen, ansvarlig for bla. Rusland, til Børsen.

Arla ville uden embargoen, der blev indført i sommeren 2014, have omsat for minimum halvanden mia. kr. i 2015, vurderer Arla.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.