Se billederne: Ny foderblander skal løfte resultaterne hos 420 køer
Trådløs foderstyring og dataudveksling på blanderen giver nye muligheder på Vejlskovgaard

Når man først har prøvet automatgear, er det svært at vende tilbage til manuelt gear. Sådan er det med biler, og sådan er det også med fuldfoderblandere.

Efter ti år med en to-sneglet 24 kubikmeter stor Trioliet fuldfoderblander var genvalget let for Claus Fenger på Vejlskovgaard nær Odder, da der skulle findes en afløser til at blande 25 ton foder dagligt til den højtydende besætning på knap 420 DH-årskøer.

»Vi har faktisk ikke haft et nedbrud på den, hvor vi ikke har kunnet køre færdig«, forklarer han.

Det er faren Hans Jacob Fenger, der blander foder til hverdag, og for ham var også blandekvaliteten en vigtig faktor i valget af ny blander.

Ved skiftet er Vejslskovgaard har tilvalgt automatgear og CowConnect. Automatgearet sparer diesel og blandetid og skåner traktorens transmission, mens CowConnect åbner for nye optimeringsmuligheder på fodringen og sikrer aktuelle data hele vejen rundt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.