Spansk farm med 20.000 køer bliver Europas største
Spansk mejeriselskab er ved at opbygge en farm med kapacitet til 20.000 malkekøer.

Stald- og foderanlæg kommer til at lægge beslag på 150 hektar.

3.000 hektar skal bruges til at skaffe foder.

Og anlægsprisen sniger sig forbi 600 millioner kroner.

Det er i mere end en forstand en kæmpe mælkeproduktion, som det spanske mejeriselskab Valle de Odieta planlægger at opføre i Soria-provinsen. Farmen vil få kapacitet til 20.000 køer, og vil derved formentlig blive den største i Europa.

Anlæggelsen af den gigantiske farm har mødt flere protester, og kritikerne har blandt andet anført, at farmen vil medføre nedlæggelse af andre, mindre mælkeproduktioner og dermed mistet indkomst for flere end 400 familier.

Soria-provinsens præsident er af en anden opfattelse. Han mener, at farmen tilfører landbrugsproduktion til et område, hvor stadigt flere landmænd indstiller deres produktion. Endvidere mener han, at farmen vil skabe hundredevis af lokale arbejdspladser.

Indtil videre har mejeriselskabet Valle de Odieta indgået aftale med lokale lodsejere, som tilsammen ejer 900 hektar, som skal bruges i projektet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.