Video: Landmand foretrækker bølgegang i sengebåsene

Marcel van der Hengel har testet tre typer underlag i 90 sengebåse. De nye vandmadrasser lover godt.

Skvulp!

Man kan se det, men ikke høre det, når Marcel van der Hengels køer flytter på sig i sengebåsene i stalden fra 2015.

Køerne hviler nemlig på særlige vandmadrasser, som hver især indeholder 36 liter vand. Selv brystbommen eller hovedpuden om man vil er fyldt med vand.

Marcel van der Hengel, som er mælkeproducent med 360 årskøer ved sønderjyske Skærbæk, fik installeret vandmadrasserne tilbage i september. De er installeret i 60 sengebåse i det særlige hold for højtydende, ældre køer samt i et hold med 30 goldkøer.

Tidligere var der sand, og før det en blanding med halm-kalk-vand. Men ingen af delene passede køerne eller den kompromisløse mælkeproducent.

Hør hans erfaringer og begrundelser for valget i videoen herunder. Du kan læse mere om bedriften og madrasserne i LandbrugsAvisen, der udkomst torsdag og fredag.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.