Rådgiver: Benyt den stille tid til at gøre tanker om bedriften

På denne årstid er det en god ide at få optimeret på bedriften. Se tilbage på hvordan året er gået og om der er ting der med fordel kan ændres i fremtiden.

Af Kim Søgård Rasmussen, kvægkonsulent hos KvægRådgivning Danmark

I Velas har vi haft rigtig meget fokus på kravet til fremtidens stalde såvel det lovmæssige samt finde forbedringsområder ved et fællesbesøg med bygningsrådgiver og kvægrådgiver. Erfaringen siger, at hvis man ønsker at flytte en høj ydelse yderligere, kræver det at kokomforten er i top.

Indsatsområderne har mange steder været at sikre bedre ventilation og luftskifte, så køerne kommer bedre gennem de varme perioder.  Af andre ting der kan nævnes er udskiftning af gamle madrasser, vandforsyning ( 10 centimeter drikkekar per ko) samt rigtig indstilling af inventar.

Et aktuelt emne lige nu på mange bedrifter er, om der skal investeres i malkerobotter. Mange har store udfordringer med at finde medarbejdere til malkning. Man må forvente, at det er nemmere at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fremover med en mere fleksibel hverdag.

Fodersituation

Vinterperioden er også der hvor man ser tilbage på grovfoderudbytter samt kvaliteten. Er det den optimale grovfodersammensætning der er på bedriften? Hvordan ser det ud med selvforsyningen?

Få tilrettet markplanen for 2023 ud fra beholdninger og ønsker til foderplanen fremover. Alt sammen relevante emner at få diskuteret med plante- og kvægkonsulent ved de kommende besøg.

Mælkepriser 2023 (klimatillæg)

Efter 1.7.2023 kan der udbetales klimatillæg ud fra sidste klimatjekrapport. Herudover er det muligt at få flere tillæg indenfor klimaforbedringer på plante- og kvægsiden.

Få en snak med din kvæg- og planteavlskonsulent om, hvilke tillæg det kan være muligt for din bedrift at opnå. 

Dette var blot nogle emner, der kan være relevante at arbejde videre med på din bedrift. Husk også at inddrage dine medarbejdere.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.