LMO vinder skattesag: SKAT femdoblede medarbejderes husleje

Ifølge SKAT var markedsværdien af en landmands stuehuse nær svinestalde i Vestjylland at sammenligne med parcelhuse nær Aarhus og Grenå. Det førte til store skattesmæk for landmandens medarbejdere.

For et par måneder siden kulminerede tre års skatteretssager for svineproducent Lasse Buhl i Tarm i Vestjylland, som har et sohold med 1.300 søer og 230 hektar markbrug.

Retssager, hvor fire af hans medarbejdere har fået gedigne skattesmæk som følge af angiveligt at have betalt for lidt i husleje på tre forskellige ejendomme, men som han nu har vundet i Landsskatteretten med LMO's hjælp. Det skriver rådgivningsselskabet i en pressemeddelelse.

”Det har hængt mig langt ud af halsen for at være ærlig. Jeg synes, de (SKAT red.) er gået efter den lille mand i det her spil. Jeg er bare glad for, at sagen nu er afsluttet – for mig selv, men allermest for mine medarbejderes skyld”, siger han. 

Værst gik det ud over en rumænsk medarbejder, som ikke er på bedriften længere, men som fik krav om at skulle betale skat af yderligere 400.000 kr. 

For lav værdisætning

Sagen bunder i, at Lasse Buhls medarbejdere lejede sig ind i de boliger, der var bygget på bedrifterne. Heri var huslejen på de i alt tre medarbejderboliger sat på et niveau, som Lasse Buhl vurderede som realistiske i forhold til andre lejemål i området. 

Generelt var husene i fin stand, men eksempelvis lå en af ejendommene blot to meter fra svinestaldene. Derfor blev huslejerne fastsat til omkring 15 kr. pr. kvm. inkl. forbrug.

Men i et rutinetjek af bedriften påpeger SKAT, at det i deres optik er værdisat alt for lavt, og nærmere burde ligge omkring 40 kr. pr. kvm.. 

Medarbejderne fik derfor efterfølgende en skatteopkrævning.

Det skyldtes, at SKAT vurderede forskellen mellem den faktisk betalte husleje og SKAT’s egen vurdering af den korrekte husleje som værdi af fri bolig, som medarbejderne ikke havde betalt skat.

For at nå frem til den højere markedsværdi sammenlignede SKAT bl.a. med parcelhuse i villakvarterer i Hjortshøj og Hadsten, hhv. 15 og 25 km nord for Aarhus centrum.

Førte sagen for medarbejdernes skyld 

Det mente Lasse Buhl ikke kunne være rigtigt, og førte derfor sammen med LMO sag mod SKAT. 

”Det var jo dybt besynderligt, at de sammenlignede mine stuehuse med flotte parcelhuse i centrale dele af Østjylland. Det har jo ingen gang på jorden, og derfor var det også vigtigt at føre sagen. Det er useriøst fra SKAT’s side, for vi har inviteret dem herud for at se ejendommene fire-fem gange både på telefon og skrift. Men det ville de ikke. Så de har værdisat ejendommene gennem tre år uden at vide, hvilken stand og beliggenhed, de har”, siger Lasse Buhl, som har haft Mimi Shin Jensen, skatteekspert hos LMO, til at føre og vinde sagen for ham.

Sagen har været gennem flere forskellige instanser, men er nu afsluttet i Landsskatteretten, hvor Lasse Buhl har fået rettens ord for, at hans fastsatte husleje var mere korrekt end SKATs.

”Som udgangspunkt ville værdistigningen ikke ramme mig, andet end at det ville være svært at få udlejet ejendommene. Men mine medarbejdere fik jo enormt store regninger, som de ikke kunne leve med. Det ville jo også betyde, at mine fremtidige medarbejdere skulle bruge næsten hele deres løn på husleje og forbrug, hvilket jo ikke er realistisk. Derfor var det vigtigt for mig at føre sagen”, siger Lasse Buhl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Fra samme forening