Pløjere trodser regn og blæst til DM og EM pløjning i Salling

Danmarks og nogle af Europas bedste pløjere kæmper fredag og lørdag om DM og EM i Salling i Nordvestjylland. Men det er hård kost for såvel deltagere som dommere og besøgende.

Regn og blæst. Det er to ord, som præger dette års Danmarksmesterskaber i pløjning, som i dag lørdag kører på andendagen med pløjning i grønjord.

Mens fredagens stubjordspløjning mest af alt bød på hård kuling og lave temperaturer, så kom regnen også til Salling lørdag, hvor forholdene især voldte nogle af veteranpløjerne problemer. De skulle nemlig - i modsætning til LandboUngdoms DM - kun pløje stubjord lørdag, og det var en lidt fedtet en af slagsen for nogle. 

Sideløbende med DM i konkurrencepløjning afholdes der også Europamesterskaberne i konkurrencepløjning for vendepløjerne. Både de og de danske LU pløjere kunne dog stå fint fast i grønjorden trods regnen. 

Men det er koldt derude, erkender dommere og udstillere. Og målt på mængden af gæster til det flotte opsatte stævne, så havde nogle også valgt at blive inden døre lørdag, hvor LandbrugsAvisens fotograf var på stedet. 

Fredag aften blev vinderen af stubjord i de forskellige klasser i øvrigt offentliggjordt. Her gik førstepladsen hos junior vendepløjerne til Søren Møller, mens nummer ét i seniorklassen blev nyligt hjemvendt fra VM, Søren Korsgaard. 

Jesper Madsen blev nummer to og Flemming Thorsager nummer tre, og de to deltager også under det danske flag i Europamesterskabet. 

Hos juniorne i standardplov var der kun én deltager, hvor Nis Geertsen blev nummer ét. I seniorklassen for standardplov gik førstepladsen i stubjordspløjning til den ligeledes nyligt hjemvendte sølvvinder fra verdensmesterskaberne i pløjning, Martin Lindberg. Han vandt i øvrigt foran sin far, Peter Lindberg Nielsen, på andenpladsen.

Lørdag aften kåres de samlede vindere i de forskellige klasser til DM og EM i konkurrencepløjning. Vinderne er dem, der samlet set scorer flest point i stub- og grønjordspløjning.

 

Emneord video, Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.