Agromarkets: Vent med at sælge kornet - udsigt til prisstigning
For meget regn i USA og for lidt i Sydeuropa får kornpriserne til stige. Korn til den kommende sæson kan kun købes på futuremarkedet.

Det er ikke muligt at købe korn for den kommende sæson i det fysiske marked. Foderstofferne er ikke sælgere lige nu, så vil man dække sig af som hjemmeblander, er der kun futuremarkedet tilbage, fortæller analysefirmaet AgroMarkets.

»Der bliver talt mere og mere om optioner, og kan man få en option og en rimelig præmie, er det et godt alternativ«, lyder anbefalingen fra AgroMarkets, der klart opfordrer til, at alle der bevæger sig ud på markedet for futures og options får en handelsstrategi.

Futures og options

Med en future har man ubegrænset mulighed for at tjene penge. Og naturligvis også at tabe. Til gengæld er produktet meget billigt.

Med optioner kan man kun tjene, når man har betalt en præmie, der gerne skulle ligge mellem 5-10 kroner for at være interessant. Optionen er altså noget dyrere, men har den fordel, at man ved præcist, hvor meget man kan tabe. Hvis markedet ændrer karakter.

Uanset om man vælger at handle futures eller optioner, er det ifølge AgroMarkets et ufravigeligt krav, at man har lavet sig en skriftlig strategi. Al erfaring viser nemlig, at man bliver noget mere påvirket af udsvingene i prisen på en futures, end man gør på fysiske varer i laden eller på marken. Så laver man irrationelle handlinger, der meget sjældent er en fordel for indtjeningen.

Sne og tørke trækker hveden op

I dele af USA er der i øjeblikket sne, og på de ellers rigtig gode vinterhvedemarker er der nogle centimeter sne mellem planterne. Analytikerne bekymrer sig også over situationen i Frankrig og Spanien. Her er der nogle steder unormalt koldt, ligesom der også falder for lidt regn. Specielt i det nordvestlige Frankrig. Det kolde vejr bekymrer specielt meget, da det kolde vejr kan få negativ indflydelse på antallet af kerner i hvedeplanterne.

Danske priser i plus

Firmaernes kornpriser stiger lige nu, lyder meldingen fra AgroMarkets. Prisen har ellers været noget bagud i forhold til stigningerne på futuremarkedet. Men det er som om, foderstofferne nu sender noget af stigningerne videre til kornsælgerne. Modsat venter AgroMarkets også, at de vil hæve prisen på korn, man skal købe.

Sælg ikke nu

AgroMarkets forventer på kort sigt, at kornprisen vil stigeDerfor vil et salg ikke være optimalt lige nu.

Dels ligger prisen i den billige ende af skalaen igen. Dels forsøger den nu at lave en kortsigtet bund, og så vil der også komme en korrektion opad. Kommer der herefter ny top og salgssignal, ja så skal man sælge igen, lyder rådet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.