BL varsler retssag om gødningsforbud

Bæredygtigt Landbrug vil lægge sag an mod staten på grund af ny lov om forbud mod gødskning og sprøjtning på §3-arealer.

Efter regeringen med støtte fra Enhedslisten og SF den torsdag har vedtaget nye regler for brugsretten til landbrugets arealer i Danmark melder Bæredygtigt Landbrug, at de vil lægge sag an mod staten.

Foreningen mener der er tale om ulovlig ekspropriation samtidig med at reglerne kommer til at ødelægge det kulturlandskab og den natur, man netop søger at beskytte.

Administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug, Bjarne Nigaard, har skrevet et åbent brev for at forklare konsekvenserne af politikernes beslutning, og så gør han det klart for miljøminister Kirsten Brosbøl (S), at Bæredygtigt Landbrug med sine 4.000 medlemmer i ryggen er klar til at kæmpe mod loven i retten.
 
"I dag har et flertal i Folketinget bestående af Regeringen og partierne til venstre for dem vedtaget at tromle hen over dansk landbrug. Igen. Denne gang sker det under påskud af at ville passe yderligere på noget af Danmarks dyrebare natur. Lad mig indledningsvist slå fast at også danske landmænd vil passe på Danmarks natur. Det ville være dumt andet, for i modsætning til de fleste andre i dette land, så lever landmændene faktisk ikke kun med naturen, men også af og i naturen," skriver Bjarne Nigaard.

Reglerne træder i kraft i september 2017. De borgerlige partier har varslet, at de vil tilbagerulle loven, såfremt de vinder næste folketingsvalg.

Emneord gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.