Debat på @Planteavl: Anbefaling efterafgrøde - bland ræddike med vårbyg og spred med Bredal
Hver uge bringer Mark Plus uddrag af en udvalgt debat fra Facebook-gruppen @Planteavl.

Bruger Michael Juul Therkelsen har lagt et opslag op om efterafgrøder. 

Michael Juul Therkelsen

"Æv - kort sagt. Årets efterafgrøder på min lille ejendom i Ildved mellem Jelling og Tørring på JB7 er ikke ligefrem noget at prale af. Tværtimod. 8 kg ræddike og 25 kg vårbyg sået med Nordsten og harvet øverligt med Vibroflex 27. august 2019. Derefter så meget vand, at det er et efterår, der vil blive husket.

Sidste år såede jeg samme blanding efter samme metode. Det var den 4. august så vidt jeg husker. Ræddikerne endte i en højde på omkring 1,30 meter. Til gengæld var det en god hvedehøst i år (videoen er fra hvedehøst 2019). Nå - men prøver igen til næste år.

Billederne (et fotos er vist herunder, se flere på facebook-opslaget, red.) af de blomstrende ræddiker, som måtte tromles ned i frost er fra efteråret 2018. Hvordan er det gået andre steder med efterafgrøder?

Det spørgsmål er der kommet 33 kommentarer til, blandt andet dette:

"Sådato og vand er afgørende i år. Jeg har olieræddike blandet med vårbyg, der er spredt med Bredal og harvet øvrigt med stubharve.

Efter vinterbyg er de selvfølgelig enorme, og efter vårbyg sået den 18. august står de flot i 50 cm med blomst, men dem, der er sået den 27. august, er aldrig kommet i gang på grund af vand og dato, 12 cm høje. Kan kun anbefale etablering på den måde - billig og har virket rigtig godt i fire år nu."

Se alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Planteavl

  • 5.120 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet.
  • Find gruppen ved at søge på ordet planteavl på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om planteavl

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.