Den nordjyske høst kommer et par uger tidligere i år
I første halvdel af juli vil de første mejetærskere høste på nordjyske marker, vurderer ekspert.

Høsten kommer et par uger tidligere end normalt, og i første halvdel af juli vil de første mejetærskere høste på nordjyske marker, forudser LandboNord.

Det er tidlige afgrøder som frøgræs, vinterbyg og vinterraps som om få uger er klar til høst

"Det er fremskyndet på grund af den her periode med utrolig godt vejr, høj temperatur og mangel på nedbør", siger chefkonsulent for planter hos Landbonord, Søren Olesen til DR Nordjylland.

Han følger nøje udviklingen på markerne.

"Det hele er tidligere, end vi plejer at se det nu", siger han.

Forventer kun halvt udbytte i de hårdest ramte marker Torsdag 14. juni 2018 · 00:00

usikkerhed om øvrige afgrøder

Men om det også giver tidligere høst for alle afgrøder, mener han er lige lovligt tidligt at give noget bud på

"Der er større usikkerhed, for der er længere til målstregen", siger Søren Olesen og peger på, at der vil være store forskelle i høstudbyttet.

"Det vil være meget forskelligt, hvordan den her varmeperiode har givet sig udslag. Nogle vil høste fornuftigt, og nogle vil have afgrøder, som virkelig er tørkestressede", siger han.

Selv om der er udsigt til tidlig høst i Nordjylland, så siger erfaringerne, at man i Syddanmark altid er nogle dage foran Nordjylland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.