Eva Kjer: Ikke klar til at ændre vandløbsloven nu
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen afviser forslag fra Liberal Alliance - vil afvente svar fra universiteter om grødeskæring.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen vil afvente svar fra universiteterne, før hun evt. vil ændre vandløbsloven, så afvanding får højere prioritet.

Det siger hun til Altinget i en kommentar til, at Liberal Alliance torsdag genfremsatte et beslutningsforslag om at ændre vandløbsloven, B 145, fra foråret 2015, som en samlet blå blok dengang stod bag.

Fagligt grundlag skal på plads

»Det er vigtigt, at vores politiske beslutninger bygger på et fagligt grundlag. Derfor afventer jeg fagligt indspark fra initiativer, jeg har sat i gang, før der bliver ændret i nogen lov,« siger Eva Kjer Hansen til Altinget.

Eva Kjer Hansen understreger også, at hun afventer kommunernes reaktion på det hyrdebrev om afvanding og vandløb, som hun har sendt ud til kommunerne.

Behov for ændring

I ugens LandbrugsAvisen understreger Venstres vandløbsordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at han ser et klart behov for at ændre vandløbsloven.

»Der er brug for en ny vandløbslov, hvor der i formålsparagraffen står, at en effektiv vanding har førsteprioritet,« siger han til LandbrugsAvisen.

Emneord vandløb, grødeskæring, Eva Kjer Hansen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.