FN optimistisk om årets kornhøst
FNs prognose for kornhøsten i 2015 er højere end andre organisationers. FN venter dog også et fald i forhold til 2014.

FNs fødevareagentur FAO sætter deres prognose for kornhøsten i år til 720 mio. tons. Det er 7,2 mio. tons mindre end sidste års produktion.

Alligevel er det mere optimistisk end prognosen fra Det Internationale Kornråd, som Landbrugsavisen.dk forleden omtalte.  Kornrådet har en prognose på 705 mio. tons.

Det er i lande som Australien, Canada og USA, at FAO venter større høst end tidligere ventet. Omvendt nedjusterer de prognosen for EU og Rusland.

FAO nedjusterer prognosen for den europæiske hvedeproduktion med 8,6 mio. tons i forhold til sidste års høst, blandt andet som følge af sløje russisk start på vækstsæsonen på grund af hårdt vejr.

Den globale prognose hos FAO er større end Abares, den australske fødevareorganisation, som ifølge Agrimoney.com forventer en hvedeproduktion på 707 mio. tons. Canadas landbrugsministerium, AAFC, har en prognose på 710 mio. tons.

Emneord høst

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.