Gode gener giver helt forskellig smag til hvedesorter

Hveden har altid været glemt som ingrediens i brødet. Forskning viser nu, at den dog har stor betydning.

Gennem tusinder af år har hveden været en af vores vigtigste afgrøder. Så almindelig er den, at vi ikke engang tænker over, hvordan den smager – den indgår bare som en anonym ingrediens i brødet.

Men ny forskning bekræfter nu, hvad brødentusiaster, og sikkert også de fleste landmænd, i årevis har vidst: At forskellige hvedesorter har helt forskellige smage. 

Det er Gerrard Staar fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, der står bag den nye forskning, som viser, at forskellige hvedesorter har vidt forskellige smagskarakterer.

 Hvede rummer forskellige smagskarakteristika såsom: Bulgur, kornlager, majs, bønneskud, kamille, honning, tørrede figen, kakao, vanilje, havregrød, malt, øllebrød, nøddeagtigt, karamel, umami, sød, salt, sur og bitter.

Resultaterne af forskningen viser også, at hvedens smag primært er genetisk bestemt. 

Du kan læse mere om hveden og dens betydning for smag på Institut for Fødevarevidenskabs hjemmeside.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.